18/12/2020

Teimme taikoja eli miten ruusut vaihtoivat sävyä?

Tutkimme ympäristöopissa kapillaari-ilmiötä valkoisten ruusujen, veden ja elintarvikevärin avulla.
Ruusut valmiina tutkimusta varten:
Testin avulla onnistuimme todistamaan, että väri imeytyy veden mukana kukkaan. Kapillaari-ilmiö kuljettaa vettä koko kasviin, ihan ylös asti. Ensimmäisessä kuvassa alkuperäinen ruusun väri:
Seuraavat ovat testissä värjääntyneitä:
Vau! Taikaa!

04/12/2020

Disco

1B:n oppilaat ovat muutaman viikon ajan keränneet timantteja erityisen timanttisista hetkistä. Timantin on voinut saada esimerkiksi upeasta työrauhasta, aktiivisesta osallistumisesta tai kohteliaista ruokatavoista. Viime viikolla viimein saavutettiin timanttien tarvittava määrä ja tänään koitti kauan odotettu palkinto. Palkintona oli oppilaiden äänestämä ja itse suunnittelema luokan oma disco. Ohjelmassa oli mm. esityksiä, tanssia ja pelailua.
Myös soittolista oli oppilaiden itse suunnittelema.
Halukkaat saivat myös arvata timanttien määrän ja pari innokasta pääsi laskuhommiin. Valtaisat 713 timanttia oli luokka yhdessä kerännyt.
Ensi viikolla alkaa taas uusien timanttien keräily.

03/12/2020

Pimeän karkoittamista iltapäiväkerhossa



Marraskuu on vaihtunut joulukuuksi. Ulkona on pimeää, mutta ei se menoa haittaa. Harjoittelijat ovat vetäneet pienille ryhmille askartelua, käsinukke-esityksiä ja pihalla leikkejä. Tällä viikolla teimme kerhon joulukuuseen Suomen lippuja.






Tänään pari oppilasta esitti meille pienen sadun leijonasta ja hiirestä käsinukeilla, Sanna-harjoittelijan  ohjauksessa. 



Tällä viikolla ilmestyi myös uusia leluja kerhoon, suurin suosikki on iso nalle, jota voi halailla vapaasti.



Näimmehän me vähän luntakin tällä viikolla.... voi sitä ilon määrää. Hetken kesti ilo.










 

4C:n muistoja Malmitaloln 2X5 -taideopetuksesta

 4C;n oppilaiden kokemuksia Malmitalon 2X5 –taideopetuksesta 

Tiistai 27.10.2020 


Kävelimme koululta Malmitalolle aamulla jonossa. Malmitalolla laitoimme takit naulakkoon ja meidän ohjeistettiin luokkaan. Luokassa otimme esille omat luonnokset ja meidät jaettiin kahteen luokkaan. Toisessa oli b-ryhmä ja toisessa a-ryhmä.  

Luokassa meidän ryhmän opettaja, (jonka nimi oli Aira) näytti meille työvaiheet. Aira oli tosi mukava ja kiva. Luokassa me jakaannuimme vielä kahteen ryhmään. Toinen ryhmä teki suikaleita ja toinen teki gelli-painantaa kankaalle. Minä tein ensin gelli-painantaa. Tein isoon kankaaseen avaruuden ja toiseen turkoosinvihreätä väriä. Pieniin kankaisiin laitoin pinkkiä väriä. Laitoin kuivumaan ja pesin välineet.” 

“Malmitalolla oli hauskaa. Teimme siellä kuvataiteen työtä. Menimme sinne kävellen. Meidän kuvataiteen opettaja oli kiva. Minun työni edistyi tosi hyvin. Me söimme klo 10.50 ja lopetimme ruokailun klo 11.20. Minulla oli paljon evästä.  


Tiistai 3.11.2020 


Tänään saimme kirjamme valmiiksi. Siihen kuului isojen kankaiden muuttaminen kansiksi. Sitten piti laittaa paperit kansien väliin, jonka jälkeen porasimme. Poraamisen jälkeen lankaa piti laittaa niin, että kirja pysyy yhdessä. Aion ehkä käyttää kirjaani piirustuslehtiönä. 


Mukavinta Malmitalolla oli 

  • - kun sain työn valmiiksi 

  • - gelli-levyllä painaminen 

  • - taukojumpat 

 

Onnistuin hyvin 

  • - paperisuikaleiden leikkaamisessa 

  • - kansien ompelussa 

  • - gelli-levyllä painamisessa 

  • - keskittymisessä ja itsesäätelyssä 

  • - kaikessa 

 

Ohjeita oman taidekirjan tekijälle 

  • - Älä liikuta gelli-levyä painaessasi kankaalle. 

  • - Kuuntele ohjeet ja keskity. 

  • - Huolehdi itsesäätelystä. 

  • - Tee työsi huolellisesti.