keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Ruoka aika! -työpaja

Koulumme ruokala-ryhmän (oppilaiden osallisuusryhmä) eli hienommin ravintolatoimikunnan edustajat Iida, Siiri ja Ilona osallistuivat Ruoka-aika! -työpajaan, jonka tarkoituksena oli ryhmän toiminnan kehittäminen ja tutustuminen hyvään ja monipuoliseen kouluruokaan. Oppilaat keskustelivat ensin yleisesti kouluruokailusta, miten se hoituu eri kouluissa ja millaista kouluruoka mielestämme on. Meidän lisäksemme työpajaan osallistui oppilaita kolmesta muusta koulusta. Saimme muilta kouluilta vinkkejä omaan kouluumme.

Päivä oli mukava ja hyvin antoisa. Oppilaiden suusta kuului vain positiivista palautetta, yhtään negatiivista ei löydetty päivästä. Mm. "Ruoka oli hyvää", "Kivointa oli tehdä ruokaa", "teen jälkkäriä kotonakin", "Minttu-ohjaaja oli mukava", "Olimme etuoikeutettuja, kun pääsimme tänne".

Oppilaat tekivät kaiken ruokansa itse, alusta loppuun. Aikuiset auttoivat vain tavaroiden etsimisessä, hienojen hellojen käyttämisessä, kuumien peltien siirtelyssä.... Aikuiset pääsivät tietenkin myös maistamaan ruokia ja voin sanoa että todella hyvää ruokaa saimme. Ruokana oli kasvispihvejä, perunasosetta, jogurtti-minttukastiketta, salaattia sekä marjarahkaa. Kaikki kouluruokaa vastaavilla ohjeilla.

 Sokerinäyttelyyn tutustuminen toi hieman yllätyksiä.

 Linssit kiehumassa.

 Kasvispihvit valmiina uuniin.
 Jälkiruoan vuoro

 Valmista tuli
 Minttu kokoaa lautasmallia
Hyvää ja täyttävää. KIITOS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.