torstai 19. marraskuuta 2015

Retki Fazerilaan

6. A-luokan retki Fazerilaa
10.11.2015 6. A-luokka lähti reippaalla asenteella Fazerin tehtaalle Vaaralaan. Ilmassa oli jännitystä;) Matka tehtaalle sujui hyvin. Astuimme sisään tehdasalueelle pyöröportin kautta. Pystyimme haistamaan suklaan ennen pääaulaa.
Ensiksi teimme pienen kierroksen, jonka aikana meille esiteltiin perheyritys Fazerin historiaa. Tänä päivänä tehdas tarvitsee 3000 lehmän yhteistyötä joka päivä, että suklaa riittäisi.  Tehtaassa on kolme jumppasalia, päiväkoti ja kaksi lääkäriä. Historiahetken jälkeen tulimme maistelupisteelle, jossa sai nauttia suklaata niin paljon kuin jaksoi.
 Ahmimme suut makiaksi. Lopuksi otimme purkista pari xylitol-pastillia. Tulipa karkeista jano. Palasimme eteisaulaan ja joimme Fazerin omasta lähteestä tulevaa vettä. Hyvää oli sekin.
Tämän jälkeen menimme katsomaan elokuvaa tehtaan toiminnasta. Karkkitehtaan tuotantopuolelle ei saa mennä. Leffa oli lyhyt. Juuri sopivan mittainen Muumitikkarille, jonka saimme leffaevääksi. Hyvä niin, koska nyt pääsimme tehtaan myymälään ostoksille. Ostokset tehtyämme laitoimme takit päällemme. Lähtiäsmuistoksi saimme tuotekassit: ruisleipää, keksiä lakritsaa ja suklaata.
Paluumatka alkoi. Kävelyä, bussin odotusta, bussimatka ja kotiluokka. Luokassa söimme eväät ja tietysti karkkia. Voimme rehellisesti sanoa, että oli kivaa.
                                            6. A-luokan puolesta Nora, Silja ja Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.