perjantai 14. lokakuuta 2016

5A-luokka Fallkullassa


5A-luokan toimintapäivä FallkullassaOlimme luokkamme kanssa Fallkullassa 21.9 hoitamassa erilaisia eläimiä esim. Sikoja, lehmiä, kanoja, vuohia ja lampaita. Ensin meidät jaettiin kolmeen ryhmään. Ensimmäinen ryhmä sai mennä siivoamaan possujen karsinoita. He siivosivat kaikki kakat, ja vaihtoivat vedet niille. 
Toinen ryhmä pääsi siivoamaan lehmien karsinoita. He erottivat kuivat heinät kakka- ja pissaheinistä. Kuivat ja syötävät heinät säilöttiin yhteen nurkkaan, ja kakka- ja pissaheinät vietiin kottikärryillä haisevaan kompostisäiliöön. Sen jälkeen me pesimme kaikki työkalut. Työkaluja oli talikko, harja ja lapio. Talikolla otettiin heinät ja laitettiin kottikärryyn. Lapiolla voi ottaa kakat myös pois lattialta, ja lopuksi lakaistiin lattia harjalla.Kolmas ryhmä tiskasi, siivosi kanien häkkejä ja vaihtoi kaneille vedet. 
Sitten menimme seurustelemaan eläimien kanssa. Olimme vuohien, lampaiden, lehmien, minipossujen, kanien ja kanojen kanssa. Vuohien kanssa me leikittiin. Lampaat olivat myös samassa aitauksessa. Saimme harjat milme siliteltiin lampaita ja vuohia. Lehmien kanssa me saatiin myös harjat ja saimme silitellä niitä harjan kanssa tai ilman. Kanojen kanssa oli kivointa. Me vaihdettiin kanoille vedet, annoimme ruokaa, ja sai jopa ottaa kanan syliin. Sitten menimme minipossujen kanssa. Me saatiin silitellä niitä ja saimme ottaa kuvia possujen kanssa. Minipossuja oli kolme kappaletta. Sitten menimme kanien luokse. Saimme silitellä ja hoitaa niitä. Vaihdoimme vedet ja annoimme ruokaa. Koulupäivä oli kiva ja mielenkiintoinen. 

Anton F ja Kasperi 


21.9.2016 
Olimme luokkamme kanssa Fallkullan kotieläin-tarhassa. Lähdimme pyörillä, ja kun saavuimme perille meidät jaettiin kolmeen ryhmään. Meidän ryhmä oli toinen ryhmä. Me siivosimme lehmien karsinat. Se oli aluksi ällöttävää, mutta lopuksi ihan hauskaa. Siivoamisen jälkeen veimme oljet lehmille. Sen jälkeen oli ruokatauko ja se kesti noin 20 minuuttia ja evääksi meillä oli juustoleipä ja kaksi hedelmää. Syömisen jälkeen menimme eläinten aitauksiin ja saimme mennä vuohien, lehmien, possujen ja kanojen karsinoihin. Sitten lähdimme koululle takaisin. 
Minttu ja Siiri 5.A

Menimme luokkamme kanssa 21.9.2016 Fallkullan kotieläin-tarhaan. Meidät jaettiin kolmeen ryhmään ja meidän ryhmämme siivosi porsaiden karsinoita ja aitauksia. Annoimme leipää porsaille, jotta ne eivät häiritsisi siivoamista, mutta silti ne seurasivat meitä. Kun olimme saaneet minipossujen karsinan siivottua, niin siirryimme isoihin possuihin. Niille taas annoimme leipien lisäksi omenoita. Sitten kun olimme siivonneet menimme syömään. Lounastauko kesti kaksikymmentäviisi minuuttia. Lounas tauon jälkeen pääsimme seurustelemaan eläinten kanssa. Se oli erittäin hauskaa. 
Ava ja Olivia 

Minipossut olivat suosittuja.Olimme 21.9  Falkullassa hoitamassa eri eläimiä. Meidän ryhmämme hoiti sikoja, minipossuja, vuohia, pupuja, lampaita ja lehmiä. Menimme sinne pyörillä. Otimme koulusta matkaevääksi kaksi hedelmää, sämpylän jonka välissä oli kaksi juustoa, ja mehua. Oli kaunis sää. Kun olimme syöttäneet minipossut ja siat, siivonneet sian karsinan, silittäneet pupuja, vuohia, lampaita ja lehmiä lähdimme koululle. Matkan varrella asuvat saivat mennä kotiin, jos oli lupalappu. Retkipäivä oli aivan mahtava, koska oli hyvä sää. 
Väinö ja Jesse 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.