torstai 22. joulukuuta 2016

Muutamia poimintoja 5B:n syyslukukaudeltaMuutamia poimintoja 5B:n syyslukukaudelta

1) Historian opiskelua Hanhensulasta tablettiin–työpajassa

Luokkamme kävi Helsingin kaupunginmuseolla Hanhensulasta tablettiin työpajassa.
Opimme siellä miten entisaikoina on kirjoitettu, esim. miten kaislakynää ja hanhensulkaa on aikanaan käytetty musteen kanssa ja miten myöhemmin siirryttiin puisiin/metallisiin mustekyniin, täyte- ja lyijykyniin ja kirjoituskoneisiin.Opimme myös, että aiemmin ei ollut kirjapainoja, vaan kirkossa oli kirjurin ammatti, jossa kopioitiin kirjoja käsin.

Mielenkiintoinen kokemus oli myös se, kun paikan päällä oli toimittaja YLEltä ja meitä haastateltiin juttuun, joka lähetettiin myöhemmin radiossa.

2)  Mariitta ja Matti vierailulla luokassamme

Luokassamme vieraili syksyllä kaksi koulumme entistä oppilasta, Mariitta Hämäläinen ja Matti Weckman, jotka olivat käyneet kouluamme 50 vuotta sitten. Vierailu oli mahtava ja opimme paljon omasta koulustamme, entisajan nuoruudesta ja elämäntavoista sekä Malmin historiasta.

Tässä joitakin esimerkkejä luokkamme oppilaiden ajatuksista vierailusta:


-Oli kivaa, että Mariitta ja Matti tulivat kertomaan meidän koulusta ja entisajan Malmista. Mieleen esimerkiksi jäi, kun meille kerrottiin minkälaisia koulumme luokkatilat olivat olleet aikaisemmin. Esimerkiksi oma luokkamme on ollut konekirjoitusluokka, jossa Mariitta ja Matti olivat opiskelleet kirjoittamaan kirjoituskoneilla. Liikuntasali oli aiemmin nykyisessä 1C:n luokassa ja salin näyttämönä toimi nykyinen 6A:n luokka. Nykyinen koulumme sali on siis rakennettu vasta myöhemmin. Koulumme nykyistä kirjastoakaan ei ole aiemmin ollut, vaan sen tilalla on ollut aiemmin naulakoita. 


-Täällä koulussa oli käynyt vierailulla ulkomainen bändi, jonka oppilaat olivat järjestäneet tänne esiintymään. Opimme myös, että samoja karkkeja, joilla Matti ja Mariitta olivat lapsuudessaan herkutelleet, myydään edelleenkin.


-Matin ja Mariitta olivat tehneet laadukkaat powerpointit, josta he näyttivät laserilla, missä mennään. Näimme esimerkiksi karttoja, paljon valokuvia Malmin alueesta ennen ja nyt sekä videoita entisajan nuorten idoleista.


- Myös lainaksi saamamme entisajan kouluvihkot, kirjat ja sarjakuvat ovat olleet mielenkiintoisia tutkia. Erityisesti huolellisella käsialalla ja upeilla piirroksilla täytetyt kouluvihkot ja Aku Ankat ovat olleet suosittuja meillä luokassa!


Kiitos Mariitta ja Matti vierailustanne – oli kiva tavata teidät ja opetitte meille paljon!
3) Mukana joulukuusimetsän rakentamisessa

Olimme tänä vuonna talkoissa mukana rakentamassa Kansallismuseon pihamaalle joulukuusimetsää, jonka tarkoituksena on tuottaa ilmaiseksi joulun iloa ja valoa kaikille sinne vierailemaan ehtiville. 

Teimme koristeet kierrätysmateriaalista ja kävimme itse paikan päällä koristelemassa kuusen. 


Lämpimästi suosittelemme vierailemaan joulukuusimetsässä! Metsä on auki 6.1.2017 asti klo 7:00-22:00.

          
      ***Hyvää joulua 

                 ja 

       onnellista uutta

       vuotta kaikille!***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.