keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Koko koulu tutustui Aku Ankkaan


Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä vieraili koulullamme kertomassa Aku Ankasta. Saimme tietää esimerkiksi, että Roope-setä taskulehti lopetetaan ja tilalle otetaan DuckTales -taskulehti, jossa on tarinoita uuteen Ankroniikka -tuotantokauteen liittyen. 

Aki kertoi myös, että Aku Ankan ensimmäisestä numerosta "Aku Ankka ja Kumppanit" voi saada keräilijöil jopa 6000€. Hän kertoi myös, että esimerkiksi Don Rosan naapuri ei tiedä, mitä Don tekee työkseen, vaikka Don on yksi Suomessa tunnetuimmista Aku Ankka -piirtäjistä, joka on piirtänyt ja käsikirjoittanut esimerkiksi yhden ankkalempisarjani "Matka maan keskipisteeseen".   

Aki kertoi myös muiden maiden Aku Ankka -lehdistä. Esimerkiksi sen, että Italiassa lehti esiintyy nimellä "Topolino" eli Mikki Hiiri. Näimme myös pylväsdiagrammista, että jopa noin 32 000 70+ -vuotiasta lukee Aku Ankka -lehtiä säännöllisesti joka viikko. Itse pidin Akin esityksestä, vaikka tiesinkin jo etukäteen suurimman osan siitä, mitä hän kertoi. 

Sasu 6B


Aku Ankan päätoimittajan vierailua ennakoiden kävimme tutustumassa aiemmin syksyllä Ateneumissa Ankallisgalleria-näyttelyyn, jossa oli mahdollisuus nähdä Ankallisgallerian tauluja Ateneumin taulujen keskellä. Ankalallisgallerian taulut olivat muunnoksia Ateneumin kuuluisista tauluista Ankkalinnan hahmoja käyttäen.  Esimerkiksi Taistelevat metsot oli muokattu Taistelevat Ankat teokseksi ja Kullervon kirous oli vaihdettu Ankervon kiroukseksi. Mielestämme Ankallisteokset olivat hienompia kuin alkuperäiset teokset.  

 Eero, Lasse ja Kaarlo 6BEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.