16/09/2019

Leirikouluelämää Suomenlinnassa




Hietakummun 6A oli yhden yön leirikoulussa Suomenlinnassa. Ohjelmassa oli Suomenlinnan valloitusta, tiimitoimintaa ja pizzan leivontaa. Pääsimme myös oppaan johdolla tutustumaan muulta yleisöltä suljettuihin tunneleihin ja saimme kuulla kattavasti mielenkiintoisia asioita Suomenlinnan historiasta. Tässä hieman leirimuisteloita kutosilta:
"Meillä oli Unescon opas. Opas ei kaunistellut asioita vaan kertoi ne niinkuin ne oli. Tunnelit olivan ahtaita. Tykit olivat myös hienoja ja erittäin ruosteisia."
"Majoittumisen jälkeen leivoimme pizzaa, meidän ryhmän pizzaan kuului kinkkua, ananasta, aurajuustoa ja rucolaa. Pizzapäivällisen jälkeen oli paras aika, eli vapaa-aika. Leirikoulureissu oli tosi kiva ja kannatti lähteä!"   
"Kun tulimme Suomenlinnaan, veimme tavaramme hostellin saliin ja aloitimme ensimmäisen tehtävän. Tehtävän nimi oli Suomenlinnan valloitus. Idea oli tehdä eri tehtäviä  Suomenlinnassa, viimeinen oli Kuninkaanportilla. Minun tiimini nimi oli Soturit."
"Tykkäsin tunneleista. Ne olivat pimeitä. Me näimme rupikonnan, se oli söpö. Oli tosi jännittävää mennä tunneleihin. Minulla oli tosi hauskaa Suomenlinnassa. Toivon, että pääsen vielä 6A:n kanssa Suomenlinnaan." 
"Leivoimme pizzaa josta tuli todella hyvä ja iso. Sen jälkeen oli vapaa-aikaa, silloin menimme läheiselle kentälle pelaamaan jalkapalloa. Sitten menimme Hostelliin ja söimme hetken karkkia ja menimme nukkumaan."  
"Kaikki ohjelmat olivat kivoja. Reissu olisi voinut olla pidempikin. Eniten minulle jäi mieleen puhuminen illalla."  
"Laitoimme illalla kasvonaamiot ja söimme karkkia. Meille luettiin kaksi iltasatua."
"Kävimme kiväärigalleriassa joka oli jostain syystä tuttu. Ihan kuin olisin joskus ollut siellä ennenkin. Sitten menimme poliisitunneliin joka oli todella kapea ja pieni. Se oli todella siisti." 
"Lounaan jälkeen lähdimme takaisin koulua kohti. Kun pääsin kotiin olin aivan puhki. Kokonaisuudessaan oli todella kiva reissu."





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.