26/10/2021

Lokakuu on lukukuu

Lokakuussa Hietakummun ala-asteella on vietetty lukukuuta. Luokissa toteutettiin lukukuun aikana  lukuhetkiä kirjojen parissa.  Jokaiselle lokakuun viikolle oli eri kirjallisuusteema.  Ensimmäinen viikoista oli satuviikko. Tällöin 1-3 luokissa vieraili satuhahmoina laaja-alaiset erityisopettajat. Vierailun jälkeen oppilaat arvuuttelivat,  mistä tunnetusta satukirjasta näytelmä oli peräisin. 4-6 luokkien oppilaat saivat puolestaan kuunnella  tunnettua satua italian kielellä luettuna. Oppilaiden tehtävänä oli pohtia ja päätellä vitriinissä esillä olevien kirjojen avulla , mistä sadusta oli kyse. 


Toisella viikolla teemana olivat runot. Koulumme kirjastoon oli rakennettu runomaja. Luokat pääsivät tutustumaan sanojen leikittelyyn runomatkan aikana. Lapset saivat maistiaisia mm.  Kirsi Kunnaan ,  Tittamari Marttisen ja Jukka Itkosen runoista. 
Kuudennen luokan oppilaat innostuivat kirjoittamaan aulan vitriiniin kirjavinkkauksia . 
Lukukuun aikana kuultiin koulumme kirjastossa satuja  venäjän, somalin , arabian ja italian kielillä. Lapsia innostettiin lukemaan  tarinoita myös omalla äidinkielellään.  Tämän lisäksi ekaluokkalaiset pääsivät lukemaan  pulpettikirjaansa koulukoiralle. 

Nyt lokakuun viimeisellä viikolla odottelemme vielä Malmin kirjaston väen etäkirjavinkkauksia. 

INSPIROIDU LUKEMISESTA!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.