tiistai 3. toukokuuta 2016

Keväistä luontoa tutkimassa aurinkoisessa Uutelassa


4B lähti aurinkoisena maanantaina kohti Meriharjun luontotaloa, jossa odotti keväinen luontokoulupäivä.  Päivän aikana nousi esiin monen monta mielenkiintoista, tärkeää ja hauskaa näkökulmaa niin merellisestä kuin metsäisestä luonnosta. 
 

       "Siellä kerrottiin paljon tietoa. Se tarkoittaa, että he välittävät luonnosta." 

 

 
 Tässä esimerkkejä 4B:n oppilaiden ajatuksista luonnossa vietettyjen tuntien jälkeen:
"Pidin luontokoulusta erittäin paljon, koska pidän luonnosta ja luonnossa on kivaa seikkailla."
"Teimme siellä kaikkea kivaa esim: leikimme eri leikkejä, kävelimme metsässä, tutkimme luontoa ja mitä kaikkea siellä voi olla. Teimme tuoksuja luonnon tarvikkeista ja söimme eväitä meren rannalla."


"Tarkastelimme luontoa luupeilla. Tarkastelimme esim. pehmeää, kovaa, sileää, ja elävää luontoa."

"Opin tänäänkin uusia asioita retkellämme luontokoulussa. Opin esim. että luonnossa voi tehdä hajuvettä ja että jos laittaa silmät kiinni niin kuulo-, tunto- ja hajuaistit paranevat.""Menimme Itämeren rannalle. Opas kertoi, että Itämereen heitetään muovipusseja. Oppaamme kertoi, että Itämeri on maailman saastunein meri. Linnut syövät muovipusseja ja kuolevat niihin. Meriä pitää suojella.
"Me menimme kivisillan päälle syömään ja siellä vedessä oli sukeltaja, joka harrasti harppuunasukellusta ja tiesi melkein kaiken Itämerestä. Me kysyimme häneltä kysymyksiä ja hän vastasi meille."
"Merenrannalla oli kivaa hyppiä kallioilla ja heitellä kiviä mereen. Ja opin myös että luonnossa leikkiminen on hauskaa ja uusia leikkejä voi keksiä esim.käpyjen avulla." 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.