torstai 6. huhtikuuta 2017

Koulumme lajittelutilanneOlen useasti huomannut, että koulumme paperinkeräysastioissa on paperisilppua, joka ei sinne kuulu. Kouluissa pyritään ohjaamaan oppilaita lajittelemaan roskat oikein.
6b:n biojäteastiassa on usein ollut teroitusjätteitä. Tälle pitää tehdä jotain. Luokkamme tarvitsee sekajäteastian ettei tämä jatku enää.

Myöskin 1c:n paperinkeräysastiaa tutkiessani löysi hämmästyttävän paljon energiajakeeseen kuuluvaa jätettä. Ensimmäisen luokka-asteen oppilaille tämä on ymmärrettävää. Hehän eivät välttämättä tiedä, mikä roska kuuluu mihinkin jäteastiaan.
Kirjastonkin roskakorit ovat aivan sikin sokin. Käytävien roska-astioissakaan ei näytä kovin hyvältä. Koulumme jäteastioissa ei ole kovinkaan paljoa kehumista.
Olisiko opettajien aika puuttua asiaan? Kyllä! Opettajien tulisi sanoa oppilaille mikä roska kuuluu mihinkin jäteastiaan. Vaikka kyllähän meidän kuudennella luokalla jo tulisi tietää mihin mikäkin kuuluu. Oppilaat eivät voi vain heittää roskiaan miten sattuu. Muutosta ei tehdä yksin... muutos tehdään yhdessä!


Kriittisenä roskareportterinanne toimi Alina 6.B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.