perjantai 28. huhtikuuta 2017

Tavoitteena maapallon pelastaminen -kuudesluokkalaiset Roskis -ilmiön parissa

Kuudesluokkalaiset opiskelivat viikolla 13 roskiin liittyvien ilmiöiden parissa. Kuudennen luokan oppilas kirjoitti viikosta näin: 
Ilmiö alkoi sillä, että jakauduimme ryhmiimme ja katsoimme muutaman videon kierrättämisestä. Tämän jälkeen saimme roskapussin joka oli täynnä roskia. Maapallon hyvinvointia ajatellen olisi ollut parempi jos roskat EIVÄT olisi muovipusseissa. Meidän piti sitten esitellä roskamme muille 30 sekunnissa, mikä tarkoitti että kaikille tuli aika kiire. Seuraava tehtävä oli keksiä roskista kysymyksiä. Se oli helppoa heti kun pääsi vauhtiin. Kiersimme sitten arvioimassa muiden kysymyksiä merkitsemällä sinisellä kynällä kaksi plussaa ja kaksi punaista miinusta. Minä itse en pitänyt kysymyksistä joissa kysyttiin mitä tuotteessa oli kun se luki tuotteen kyljessä, koska eihän sen selvittäminen vaadi kuin muutaman lauseen lukemisen. Kiinnostavimpia taas olivat kysymykset joita en ollut ikinä edes ajatellut ja ne jotka liittyivät kierrätykseen, koska en ole ennen perehtynyt siihen. Tämän jälkeen ryhmät lähtivät omiin suuntiinsa ja loivat suunnitelmansa
Tiistaina teimme retken kierrätyskeskukseen. Se oli lyhyt, mutta ihan hyvä retki. Opas oli hieman tylsistyneen ja väsyneen oloinen, mutta ei häntä voi syyttää, koska hänenhän piti pitää kolme lähes identtistä kierrosta samana päivänä peräkkäin. 
Keskiviikkona kaikki ahersivat töidensä parissa koko päivän. Minun ryhmäni sai julisteemme lähes valmiiksi. Nautin tästä päivästä, koska pidän siitä kun saa keskittyä yhteen työhän ja saa asioita oikeasti tehtyä. 
Torstaina kaikki jatkoivat viimeistelyä. Näytin ryhmälleni kaksi videota jotka olin löytänyt siitä miten muoviroska tuhoavat eläinten elämiä. Se järkytti minua sekä osaa ryhmästäni sillä olihan se hyvin kauheaa katsoa niiden kärsimystä. En ole varma antaako Sari näyttää niitä, koska hän voi ajatella että se antaa osalle painajaisia. Pidin tästä viikosta, koska saimme vapautta tehdä töitä miten halusimme. 
Roskatutkimus

Oudot tohvelit kierrätyskeskuksessa

Shss....olen kierrätetty

Olen roskaritari

"Rakkautta ensi silmäyksellä" - sammakkotarinat

Ekologisen viisasta paperintuhlausta


Yök, pahaa muovia!

Animaationtekijät työn touhussa

Karhu pulassa -leffan editointiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.