torstai 15. helmikuuta 2018

Vanhanajan oppitunnilla

Ystävänpäivänä 2B pakkasi aamulla eväät reppuihin ja suuntasi kohti Helsingin kaupunginmuseota. Edessä oli aikamatka 80 vuotta taaksepäin vanhanajan oppitunnille. Onneksi edellisellä viikolla koulun vanhat oppilaat Matti ja Mariitta olivat käyneet kertomassa heidän kouluajoistaan 60 vuoden takaa. Näin aikamatkailu oli oppilaille jo vähän tuttua.


Retkelle lähdettiin hyvissä ajoin. Jopa niin aikaisin, että opettaja pystyi tällä kertaa vastaamaan oppilaiden pyyntöön myöntävästi. Lumikasassa sai kiivetä! Ja lapsethan tietävät, mitä lumikasoissa kuuluu tehdä. Näin saatiin ylimääräinen aika ja energia kulutettua.
Ennen varsinaisen oppitunnin aloitusta keskustelimme ja tutustuimme koulun historiaan. Ihmettelimme esimerkiksi sitä, kuinka koulua oli ennen myös lauvantai-nimisenä päivänä.Kuulimme myös, miksi 80 vuotta sitten kaikilla oppilailla oli päällä joko esiliina tai slipoveri.

Varsinaisella oppitunnilla mm. kuuntelimme urkuharmonin soittoa, pidimme kynsien ja käsien puhtaustarkastuksen ja harjoittelimme kaunokirjoitusta vähän kummallisilla välineillä. Ihmetystä aiheutti myös moni muu asia.


Eväiden syömisen jälkeen oli meidän aika palata takaisin koululle. Moni oppilas olisi halunnut jäädä vielä tutkimaan museon tarjontaa. Onneksi Helsingin kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy, joten sinne on helppo palata myöhemmin vaikka perheen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.