maanantai 11. kesäkuuta 2018

Hietakummun digimessut 15.5.2018

Hyvä lukija,

6B-luokkamme pyrkimyksenä oli laittaa hyvää kiertämään toteuttamalla jokin hyötyä ja myönteistä ilmapiiriä levittävä tempaus alakoulutaipaleemme lopuksi ja näin päädyimme järjestämään kevätlukukauden lopussa koko koululle suunnatut digimessut. Kutsuimme koulumme väen lisäksi messuille myös koulumme oppilaiden vanhemmat sekä henkilöitä, jotka olivat meitä vuosien varrella tavalla tai toisella auttaneet ja tukeneet.


 


Digimessuilla oli tarjolla kymmenen messupistettä, joissa oli mahdollisuus tutustua esimerkiksi 3D-mallinnusta harjoituttavaan SketchUp - ohjelmaan, Afrikan livekameraan, legorobotteihin sekä kerrata tietoja digilaitteisiin liittyvistä ympäristöasioista sekä hyvästä ergonomiasta ruutujen äärellä. Messupisteillä esittelijöinä toimivat luokkamme oppilaat.

 
Digimessujen jälkeisenä päivänä järjestimme kolme digipajaa, joissa tarkoituksena oli opettaa muutamia koulumme oppilaita käyttämään roboja ja SketchUpia sekä tekemään trailereita niin, että nämä oppilaat voisivat ensi vuonna mahdollisesti toimia muun kouluväen apuna oppimissaan asioissa. 


 
Näiden digimessujen ja - pajojen kautta pyrimme laittamaan hyvää kiertämään niin lähiyhteisössä kuin laajemminkin: omassa koulu- ja lähiyhteisössämme pyrimme viemään eteenpäin sitä tietoa ja osaamista, mitä luokastamme digiasioihin liittyen tavalla tai toisella löytyi ja näin toimien toivoimme voivamme edesauttaa ja tukea digiloikan sujuvaa etenemistä. Laajemmalle yleisölle puolestaan toivoimme messujemme tarjoavan pieniä maistiaispaloja siitä, miten nykykoulussa esimerkiksi digiasioita voidaan opiskella ja hyödyntää ja näin toivoimme edesauttavamme messuilla esillä olleiden asioiden leviämistä laajemminkin hyötykäyttöön.
 
Koska tällaisten messujen järjestämisestä ei meillä ollut aiempaa kokemusta, hiukan meitä jännitti ennakkoon se, miten messut lopulta sujuvat. Kaikki sujui lopulta ilahduttavan hyvin ja vaikka välillä kyllästyttikin kertoa samoja asioita kymmeniä kertoja uudelleen, kannatti tsemppaus tässäkin. Tapahtui nimittäin jotakin yllättävää: saimme messujen järjestämisestä myönteistä palautetta sellaisen määrän, jota emme olleet osanneet ollenkaan odottaa – kaikista näistä saamistamme palautteista tuli tosi iloinen, kiitollinen ja hyvä mieli! Ja ilahduttavaa oli myös se, että messuilla esillä olleita asioita hyödynnettiin jo joissakin koulumme luokissa ennen kesälomaa, mikä oli aivan mahtavaa! Olemmekin superiloisia siitä, että messut onnistuivat mukavasti ja meille jäi sellainen olo, että saimme laitettua hyvää kiertämään. Saimme myös jälleen kerran vahvistuksen siitä, että kun pyrkii tekemään hyviä tekoja muille, saa siitä itselleen myös tosi paljon. Pitämiemme digipajojen myötä saimme lisäksi hyödyllisen kertauksen siitä, että oma myönteinen asenne ja motivaatio oppia tai opettaa jotakin asiaa auttaa paljon erityisesti silloin, jos kaikki ei suju, kuten on alun perin suunniteltu.

Näissä iloisissa tunnelmissa oli mukava päättää alakouluaikamme Hietakummussa. Haluamme kiittää koko Hietakummun väkeä sekä kaikkia meitä kouluvuosien aikana auttaneita ja tukeneita sekä toivottaa kaikille oikein hyvää kesää!

      T. Hietakummun 6B-luokka 2017–2018
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.