29/03/2019

5B:n kuulumisia

      











  • 6.3.2019. Aloitimme ilmiömme menemällä Laajasalon luontokouluun. Siellä aloitimme toiminnallisilla harjoituksilla ja oppimalla mitä tarkoittaa uhanalaisuus. Ensimmäisenä toiminnallisena harjoituksena teimme ekosysteemin kulku harjoituksen. Siinä oli kuvia eläimistä ja niiden ravinnosta, yksi henkilö kerrallaan saisi kuvan eläimestä tai ravinnosta roikkumaan niiden kaulaan sai myös lankakerästä lankaa ja lopuksi kaikilla oli eläin tai kasvi ja lankaa. Sen jälkeen yksitellen aloitettiin vetämään langasta ja kun tunsit vetoa sinä aloit vetämään siinä opimme miten luonnonvarat vaikuttavat toisiinsa ja ottavat vaikutteita. Sitten jakauduimme ryhmiin ja aloitimme toisen toiminnallisen harjoituksen jossa yksi uhanalainen pehmolelu eläin laitettiin keskelle ja ryhmätyön avulla se yritettiin noukkia sieltä pois koskematta mattoon jonka päällä se oli. sen jälkeen katsoimme videon uhanalaisista eläimistä ja siinä kerrottiin miksi ne oli uhanalaisia ja sitten kysyimme kysymyksiä videoon liittyen sekä muutenkin asioita jotka tuli mieleen. Ja levittäydyimme ympäri sisätiloja ja söimme lounasta (se oli paras osa). Aloitimme ryhmätöiden tekemisen. 
 
 
  • ke 13.3.2019. Menimme Korkeasaareen bussilla. Päästyämme Korkeasaareen menimme ensiksi  luontokoulu Arkkiin ja siellä teimme mielipide ”harjoituksen” jossa lattiassa oli laput kyllä, ei ja ehkä sitten yksi ohjaajistamme kysyi asioita ja menimme sen lapun kohdalle mitä mieltä olimme. Ohjaajamme oli Noora. Saimme myös banaania, sekä siellä oli Madagascarin sihisevä torakka, Leopardigekko ja Sininuoli myrkkysammakko. Sitten lähdimme kulkemaan itse eläintarhaan ja tuijotimme eläimiä 3 tuntia jonka jälkeen menimme kotaan syömään eväitä ja paistamaan makkaraa. 
Sen jälkeen lähdimme kävelemään Afrikka taloon jossa oli lintuja ja matelijoita. :$ opimme siellä  salametsästyksestä ja siellä oli tullista otettuja salametsästettyjä esineitä kuten: tuoli tehty norsun jalasta, lasipulloja joissa oli kuolleita käärmeitä sekä skorpioneja ja leopardin nahkaa. Opimme siellä miksi joitain lajeja metsästetään ja miksi ne ovat uhanalaisia. jatkoimme ryhmätöitä niin että otimme kuvia ja kuuntelimme tietoa eläimistä. 
 
  •  ke 20.3.19 Olimme Kallahden seikkailutalolla. Siellä sisällä on kiipeilyseinä. Ensin menimme ulos ja aloimme hippaa pienellä twistillä. Sitten meillä oli rauhoitus  leikki. Sen jälkeen söimme lounasta ja istuimme sohvilla nauttimassa ruuasta. Olimme siellä klo:9.30-13.30. Sisällä teimme ryhmätyö projektia jossa valittiin yksi uhanalainen eläin ja siitä tehtiin joko sarjakuva, pieni video tai animaatio. Ryhmätyö piti saada valmiiksi tällä kertaa, saimme myös mennä ulos kuluttamaan energiaa juoksemalla ympäri taloa niin monta kertaa kun halusi/ehti. Loppu ajan käytimme niiden katseluun. ennekuin lähdimme takaisin koululle saimme mennä ulos noin 15.min ajaksi ja jotkut istuivat ja puhuivat ja aloimme kirkonrottaa noin kymmenen ihmisen kanssa. Opimme tällä reissulla paljon salametsästyksestä, uhanalaisista eläimistä siitä mitä ihmiset voisivat tehdä toisin suojellakseen eläimiä ja ympäristöä muutenkin koska yksi aiheista oli se että eläimet kuolee ilmaston muutoksen ja roskauksen takia.  
 
 
      Mielipiteeni ilmiöstä on se että opin paljon ja se sai miettimään asioita ja opin paljon uusista eläimistä ja uusia eläimiä ja uusia asioita .Olen iloinen että menimme sinne koska se oli todella kivaa ja opettavaa. t.Jade 
 
Opin ilmiöstä vähän kaikkea uutta. t. Laura 
 
Tehnyt: Laura ja Jade 




 

13/03/2019

3CD

Matikan tunnilla Mimmin seurassa on mukavaa tehdä tehtäviä. Samalla voi myös rapsuttaa Mimmiä, joka mielellään tulee "avuksi".
Mitäs muuta Mimmin kanssa tehdään?
"Mimmi tuo tehtäviä pussissa ja sit me tehdään niitä yhdessä kavereiden kanssa"
"Mimmin vieressä voi maata sohvalla ja lukea kirjaa"
" Mimmi pyörittää noppaa ja sit me kirjoitetaan lauseita"
"Niin ja tunnin lopuksi Mimmi antaa haifaifin tai halin


04/03/2019

Barokkikonsertti Hietakummun ala-asteella ke 27.2.

Barokkikonsertti  


  
3B-luokan oppilaat kirjoittivat konsertista: 

Me mentiin luokan kanssa jumppasaliin katsomaan musiikkiesitystä. Ne musiikit olivat 1600-1750 luvuilta. Italiassa asuivat Sammartini ja Corelli ja Saksassa asuivat Bach, Händel ja Telemann. Bachin luonne oli vihainen ja Händel oli lihava herkkusuu ja asui hovissa. Telemannin luonne oli positiivinen. Sammartini soitti bassonokkahuilua ja sopraninoaCorelli oli enkelimäinen ja kun hän soitti niin hänen silmät pomppi edestakaisin vietereiden avulla. Telemann soitti kitaraa ja bassoluuttua. Bach soitti selloa. Händel soitti viulua, jonka kielet oli tehty lampaan suolista. 
Veera ja Maisa 3B 

Menimme katsomaan barokkikonserttia 27.2.2019 koulun liikuntasaliin. Esitys oli hieno ja sitä oli kiva katsoa. Ne soitti montaa eri nokkahuilua ja muita soittimia.  En ole kuullut ennen tällaista musiikkia. Musiikki kuulosti hyvältä.  Musiikki: selloa soitti Bach. Bach oli luonteeltaan vihainen. Bach asui Saksassa. Telemann soitti kitaraa ja luuttua. Telemann oli luonteeltaan positiivinen.  Telemann asui Saksassa. Händel soitti viulua. Händel oli luonteeltaan lihava, herkkusuu ja aatelinen. Händel asui Saksassa. Sammartini soitti nokkahuiluja. Sammartini asui Italiassa. Paikalle saapui lopuksi enkelimäinen soittaja nimeltään Corelli.  Corellilla oli hieno punainen sädekehä.       
Aisha ja Erin 3B 



Oltiin luokan kanssa barokkikonsertissa. Oli kivaa koska se oli hauskaa ja koska Händel esitti Corellia. Orkesterissa oli viisi soittajaa. Soittajien nimet olivat Bach, Telemann, Sammartini, Händel ja Corelli. Soittajien asut olivat vanhanaikaiset. Soittajilla oli pitkät samettitakit ja kiharaiset peruukit. He soittivat viulua, kitaraa, selloa, bassoluuttua ja huilua. Barokkimusiikin aikakausi oli 1600-1750 luvulla. Bach, Händel, ja Telemann asuivat Saksassa. Sammartini ja Corelli asuivat Italiassa. Kun Corelli astui lavalle hänen silmät tuli ulos ja Corellilla oli punainen sädekehä pään yläpuolella. 
Daniel G. ja Matias 3B 

Tänään meidän kouluun tuli orkesteri. Mutta se ei ollut mikä tahansa orkesteri. Se oli barokkiorkesteri ja siinä oli neljä soittajaa.  Musiikki oli luvulta 1600-1700. Soittajilla oli vanhanaikaiset asut. Joten he olivat feikkejä. Opettajamme oli kiinnostunut esityksestä ja se otti paljon valokuvia. Soittajien nimet olivat Bach, Händel, Telemann, Sammartini ja Corelli.
Juuso ja Zakariya 3B 

Menimme koulun saliin konserttiin. Esiintyjiä oli neljä. He soittivat viulua erilaisia huiluja, bassoluuttua, selloa, kitaraa. Kaikilla esiintyjillä oli peruukkeja. Siellä esiintyi Händel, Telemann, Bach,  SammartiniCorelli. Yksi vaihtoi peruukkia. Sen takia on viisi nimeä.  Siellä esitettiin yli kuusi vanhaa musiikkiesitystä. Musiikit olivat hyvin vanhoja. Musiikit olivat vuosilta 1600-1700. Vaikka musiikki oli hyvin vanhaa, se kuulosti tutulta, koska olin kuullut saman kaltaista musiikkia elokuvissa. Esitys kesti vähän alle tunnin ja sitten se loppui. 
Marwa ja Sirkka 3B 

Kävimme barokkikonsertissa 27.2. Jos soittajat eläisivät vielä, he olisivat noin 333 vuotiaita. He soittivat viululla, sellolla, kitaralla ja bassoluutulla. Niiden soittimien kielet oli barokkiaikaan tehty lampaan suolista. Kolme heistä oli Saksasta ja kaksi Italiasta. Heidän nimensä olivat: Händel, Bach, Telemann, Sammartini ja Corelli, mutta Corelli tuli vasta myöhemmin esitykseen. Hän näytti hullulta. He elivät 1600-1750. 
Aleksi ja Samu 3B