perjantai 29. maaliskuuta 2019

5B:n kuulumisia

        • 6.3.2019. Aloitimme ilmiömme menemällä Laajasalon luontokouluun. Siellä aloitimme toiminnallisilla harjoituksilla ja oppimalla mitä tarkoittaa uhanalaisuus. Ensimmäisenä toiminnallisena harjoituksena teimme ekosysteemin kulku harjoituksen. Siinä oli kuvia eläimistä ja niiden ravinnosta, yksi henkilö kerrallaan saisi kuvan eläimestä tai ravinnosta roikkumaan niiden kaulaan sai myös lankakerästä lankaa ja lopuksi kaikilla oli eläin tai kasvi ja lankaa. Sen jälkeen yksitellen aloitettiin vetämään langasta ja kun tunsit vetoa sinä aloit vetämään siinä opimme miten luonnonvarat vaikuttavat toisiinsa ja ottavat vaikutteita. Sitten jakauduimme ryhmiin ja aloitimme toisen toiminnallisen harjoituksen jossa yksi uhanalainen pehmolelu eläin laitettiin keskelle ja ryhmätyön avulla se yritettiin noukkia sieltä pois koskematta mattoon jonka päällä se oli. sen jälkeen katsoimme videon uhanalaisista eläimistä ja siinä kerrottiin miksi ne oli uhanalaisia ja sitten kysyimme kysymyksiä videoon liittyen sekä muutenkin asioita jotka tuli mieleen. Ja levittäydyimme ympäri sisätiloja ja söimme lounasta (se oli paras osa). Aloitimme ryhmätöiden tekemisen. 
 
 
  • ke 13.3.2019. Menimme Korkeasaareen bussilla. Päästyämme Korkeasaareen menimme ensiksi  luontokoulu Arkkiin ja siellä teimme mielipide ”harjoituksen” jossa lattiassa oli laput kyllä, ei ja ehkä sitten yksi ohjaajistamme kysyi asioita ja menimme sen lapun kohdalle mitä mieltä olimme. Ohjaajamme oli Noora. Saimme myös banaania, sekä siellä oli Madagascarin sihisevä torakka, Leopardigekko ja Sininuoli myrkkysammakko. Sitten lähdimme kulkemaan itse eläintarhaan ja tuijotimme eläimiä 3 tuntia jonka jälkeen menimme kotaan syömään eväitä ja paistamaan makkaraa. 
Sen jälkeen lähdimme kävelemään Afrikka taloon jossa oli lintuja ja matelijoita. :$ opimme siellä  salametsästyksestä ja siellä oli tullista otettuja salametsästettyjä esineitä kuten: tuoli tehty norsun jalasta, lasipulloja joissa oli kuolleita käärmeitä sekä skorpioneja ja leopardin nahkaa. Opimme siellä miksi joitain lajeja metsästetään ja miksi ne ovat uhanalaisia. jatkoimme ryhmätöitä niin että otimme kuvia ja kuuntelimme tietoa eläimistä. 
 
  •  ke 20.3.19 Olimme Kallahden seikkailutalolla. Siellä sisällä on kiipeilyseinä. Ensin menimme ulos ja aloimme hippaa pienellä twistillä. Sitten meillä oli rauhoitus  leikki. Sen jälkeen söimme lounasta ja istuimme sohvilla nauttimassa ruuasta. Olimme siellä klo:9.30-13.30. Sisällä teimme ryhmätyö projektia jossa valittiin yksi uhanalainen eläin ja siitä tehtiin joko sarjakuva, pieni video tai animaatio. Ryhmätyö piti saada valmiiksi tällä kertaa, saimme myös mennä ulos kuluttamaan energiaa juoksemalla ympäri taloa niin monta kertaa kun halusi/ehti. Loppu ajan käytimme niiden katseluun. ennekuin lähdimme takaisin koululle saimme mennä ulos noin 15.min ajaksi ja jotkut istuivat ja puhuivat ja aloimme kirkonrottaa noin kymmenen ihmisen kanssa. Opimme tällä reissulla paljon salametsästyksestä, uhanalaisista eläimistä siitä mitä ihmiset voisivat tehdä toisin suojellakseen eläimiä ja ympäristöä muutenkin koska yksi aiheista oli se että eläimet kuolee ilmaston muutoksen ja roskauksen takia.  
 
 
      Mielipiteeni ilmiöstä on se että opin paljon ja se sai miettimään asioita ja opin paljon uusista eläimistä ja uusia eläimiä ja uusia asioita .Olen iloinen että menimme sinne koska se oli todella kivaa ja opettavaa. t.Jade 
 
Opin ilmiöstä vähän kaikkea uutta. t. Laura 
 
Tehnyt: Laura ja Jade 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.