maanantai 18. huhtikuuta 2016

Pop -tiedettä Hietakummussa

Viidesluokkalaisten tunnelmia Pop -tiedepäivästä:
Pop –tiede tuli torstaina Hietakumpuun. Se oli mielestäni todella kiinnostavaa ja kivaa. Paikalla oli myös Helsingin sanomien verkkolehden kuvaaja. Voit lukea ja katsoa verkko HS:sta:

Ensin oli jumppasalissa tiedeshow, jota olivat katsomassa kaikki 2.-6.- luokkalaiset. 


Leijuva ilmapallo

Plasmapallot

Saippuakuplat

Viides –ja kuudesluokkalaiset pääsivät myös työpajaan. Työpajassa teimme pöytäryhmät. Kaikki ryhmät saivat ottaa oman tietopussin ja selvittää tehtävän. Yritimme arvata mistä kemian tai fysiikan reaktiosta ilmiö syntyy. Harjoitusten jälkeen kaikki ryhmät saivat tehdä oman esityksen. Oli kivaa oppia uutta ja sai tehdä kokeita.  

Pop –tiedepajassa oli kiva energiapatukka. Se toimi niin, että kun otti molemmista päistä kiinni, se alkoi äänellä ja vilkkua. Se johtui siitä, että ihminen johtaa sähköä. Jos sitä halusi tehdä ryhmässä, piti koskea toiseen. Myös metalli johti sähköä. Energiapatukka oli mielestäni kivoin kaikista tempuista.  Pop –tiedepajassa oli hauskaa ja kiinnostavaa. Meidän ryhmä esitteli leijuvaa palloa. Siinä oli hiustenkuivaaja, joka lennätti palloa ilmassa eikä se karannut.  


Teimme esityksen, jonka nimi oli nouseva vesi. Siinä lasiin pitäisi nousta vettä, kun se on ylösalaisin. Laitoimme värjättyä vettä astiaan ja keskelle kynttilän. Sytytimme sen ja laitoimme lasin sen päälle. Kynttilä sammui, mutta se kerkesi lämmittää ilmaa. Vesi täytti ilman tilan ja nousi lasiin.  
Nouseva vesi

Tölkin vieritys

Norsun räkä valmisteilla

Värinvaihdot

Teimme norsun räkä -tempun ja tölkinvieritystempun.Yksi kokeista oli värin vaihto. Saimme esittää muulle luokalle yhden tempun. Mielenkiintoinen päivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.