perjantai 22. huhtikuuta 2016

Teatteria kahdella kielellä

Tänään oli koulussamme Kul på svenska- teatterin esitys Kuka pelastaisi Åke- lapsen? Esitys oli 1-3 luokille. Ennen esityksen alkua meidän piti tehdä matkalippu mielikuvitusjunaan.
Åke oli 65-vuotias mies, joka oli kadottanut mielikuvituksensa. Yleisön  piti tulla mukaan mlelikuvitusjunaan löytämään Åken mielikuvituksen.  Me oltiin mielikuvitusagentteja eli fantasiagentter ruotsiksi.
Aina välillä esityksessä puhuttiin ruotsia.
Oli  hauska kun esitykssä oli rokkikohta yhdessä vaunussa. Puolet yleisöstä tömisti jalkojaan ja puolet taputti. Siitä tuli hyvä rytmi.
Oli myös hassu kohta kun professori teki taikalientä. Se maistui pahalle. Sitten professori mietti mitä makua lisäisi kun se oli pahaa. Kaikki maut oli koeiltu. Sitten hän lisäsi tunteita. Yleisö sai päättää mikä tunne olisi. Professori  laittoi mukaan iloa. Sitten he pomppivat ja tanssivat.

Yhdessä vaunussa oli sademetsä. Sieltä löytyi avain leikkihuoneeseen. Siellä oli Åke pienenä. Sitten Åke alkoi leikkiä mustekaloilla. Eli tarina päättyi onnellisesti, koska Åken sisäinen lapsi heräsi.

Esitys oli kiva , koska se oli hauska ja saatiin lopuksi mielikuvitusagenttitodistukset .
 
 


4-6 luokkalaisille oli oma esitys, joka oli nimeltään Pelon linnassa.

Esitys kertoi Anjasta. Tapahtumat sijoittuivat Anjan mielikuvitusvaltakuntaan. Anjan pitäisi löytää 4 kiveä, jotta hän voisi voittaa pelon.

Kivien nimet olivat tiedon kivi, rohkeus, päättäväisyys ja keskittymisen kiven. Jokaiseen kiveen liittyi yksi liike, jonka yleisö teki yhdessä näyttelijöiden kanssa.

Aluksi Anja meni kuninkaan luokse. Kuningas oli piilottanut aarteen, mutta hän oli unohtanut missä se oli. Kuningas antoi Anjalle vihjeen, jonka perusteella Anja löysi aarteen ja sai tiedon kiven.

Seuraavaksi Anja meni myyrän taloon ja yritti voittaa pelon. Anja pelasi risti nollaa pelon kanssa. Ensimmäisellä kerralla Anja hävisi pelin, mutta toisella kerralla hän voitti. Näin Anja sai myyrältä rohkeuden kiven.

Kolmas paikka oli mörön luona. Siellä oli tarkoituksena saada mörkö nukkumaan kiven päällä. Anja keksi, että hänelle voisi laulaa tuutulaulun. Näin Anja sai päättäväisyyden kiven.

Lopuksi Anja sai keskittyminen kiven, koska hänen piti läpäistä vaikea labyrintti tietyssä ajassa.

Näin Anja sai kaikki kivet ja hän taisteli pelon kanssa ja voitti sen.

Esitys oli mielenkiintoinen ja hauska, koska juoni oli hyvin keksitty ja kun yleisö sai osallistua esitykseen. Me saimme tehdä ehdotuksia, laulaa ja tehdä liikkeitä näyttelijöiden kanssa yhtä aikaa. Oli myös kiva, kun näyttelijät puhuivat välillä ruotsia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.