maanantai 29. huhtikuuta 2019

Lukuviikon tunnelmia 1B:ssä


Valtakunnallista Lukukeskuksen järjestämää lukuviikkoa vietettiin huhtikuussa ja 1B hyppäsi mukaan tähän lukemisen ja lukutaidon juhlistamiseen tarkoitettuun tapahtumaviikkoon. Lukuviikon kunniaksi luokkaan rakentui pieni lukumaailma, jossa erilaisia lukupaikkoja tarjosivat mm. oppilaiden ilahduttavan ahkerasti käyttämät loru- ja runopenkit. 

Lorut ja runot sanaleikeillään innoittivat oppilaissa myös halua jakaa lukukokemuksiaan. Tämän myötä olemme päässeet nauttimaan luokassa useista runo- ja loruesityksistä.Myös lukusirkus saapui luokkaan ja sen kävi avaamassa lukutirehtööriksi pyydetty Tuula-rehtori. Rehtori sai avajaisten kunniaksi päähänsä erilaisten lukukokemusten moninaisuutta ja värikkyyttä kuvastavan kunniapäähineen. 

Lukusirkus on osoittautunut olevan sen verran suosittu paikka sekä lukemiseen että rentoutumiseen, että sirkukselle on luvattu mahdollisuus viipyä luokassamme aiottua pidempään.

Lukuviikon aikana luokassa vieraili Tuula-rehtorin lisäksi myös muita lukijavieraita, mm. kouluruokalamme emäntä, kouluisäntä sekä luokkamme oppilaan vanhempi.

Keväisen runollinen ja iloisen loruisa kiitos teille kaikille lukijavierailijoille!Lukuviikon tunnelmia 1B kävi kurkistamassa myös uudessa Helsingin helmessä – Oodissa. Oppaan johdolla kurkistimme Oodin ihmeelliseen palvelutarjontaan, kuten palautusrobottiin, biomuovia käyttävään 3D-printteriin sekä jättijulistekoneeseen.
Kirjaston puolella ihmettelimme rakennuksen valoisuutta, suuruutta sekä kokeilimme myös keskellä kirjoja sijainnutta ”herkkupistettä”.


Ehkäpä parasta oli kuitenkin salainen lastenosastolla sijainnut satukammio, jossa olo oli kuin olisi hypännyt oranssin lukukurpitsan sisään! J  Sinne oli suorastaan pakko päästä lukemaan!
Koska lukuviikon teema oli tällä kertaa Koko Eurooppa lukee, otimme lukuviikon aikana pientä ensituntumaa myös muutamaan eurooppalaisen lastenkirjallisuuden hahmoon, kuten Pinokkioon, jonka opimme tulevan Italiasta. Tämä ensitutustuminen tulee toimimaan Euroopan muutamissa maissa poikkeavan nojatuolimatkamme matkalippuna, jonka otamme käyttöön myöhemmin keväällä ennen kesälomaa. Halutessasi lähteä nojatuolimatkalle mukaan, olet läpimästi tervetullut! Mukaan tarvitset vain mukavan lukupaikan ja iloisen ilmeen ja sitten vain seuraamaan tätä linkkiä: http://readontheeuroad.com/2016/03/11/salad-tale-finland/
Linkin takaa aukeava satu on luettavissa sekä suomeksi että englanniksi. Mikäli suomenkielinen versio ei tule heti näkyviin, kannattaa sivu päivittää ja odottaa hetki.

1B toivottaa lukuiloa kaikille! 📚
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.