keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Helsingin retkellä


Helsingin retki
Lähdimme Helsingin retkelle keskustaan katsomaan historian aihetta. Bussi oli liikkeessä ja katsomme ulos ikkunasta. Näky oli hieno ja näimme sata vuotta vanhoja rakennuksia ja patsaita historiasta. Bussi ajoi noin, kymmenen kilometriä sitten pysähdyimme lähelle patsasta joka oli todella hieno. Sitten kävelimme vähän aikaa musiikki ja kuvatonta taidetta esittävän museon eteen. Sitten jatkoimme, kävelyä, seuraavalle, patsaalle, no, miten, sen, sanoisi, mutta, se, esitti, kuvatonta, taidetta siinä oli allas neljä kättä pylväissä ja kallio. Sen jälkeen menimme isolle järvelle jolle oli ennen kaadettu ihmisten jäte vesiä ja sen jälkeen tullut uimakelvoton. Sitten kävelimme kukkulalle syömään eväitä. Minä, Iiro Korpinen löysin kaatuneiden sotilaiden muisto kiven. Siinä luki, että sille kukkulalle, jossa olimme, oli istutettu muistopuita. Sitten menimme bussiin ja olimme hetken. Sitten tulimme joillekin putkille, jotka muistuttivat urkuja.  Sitten menimme takaisin bussiin. Sitten ajoimme tuomiokirkon eteen.  Olimme siellä vähän aikaa ja sitten menimme takaisin kouluun.

                                                                                                             Iiro Korpinen 3D

 Helsingin reissu
Olimme oman ja 3B ja 3A-luokan kanssa Helsingissä. Me mentiin bussilla. Siellä me puhuttiin mm-kisoista kun lätkän mm-kisat oli alkamassa. Sit bussissa alko kauhee kannatus. Me ajettiin Suomen futiskentän ohi ja me oltiin lähellä Linnanmäkeä. Sit me oltiin Ateneumin lähellä ja siellä mistä lähtee nää Viikinglainit. Ja me oltiin kans kattomassa näitä patsaita. Ne oli hienoja. Ne patsaat oli Urho Kekkonen, Alekstander toinen ja sit me nähtiin Tuomiokirkko Senaatintorilla. Parasta oli Suomen futiskenttä, kaikki meret ja kaikki patsaat. Siellä oli tosi tosi kivaa.
                                                                                                                                   Joona Häikiö 3D

 

Helsinki-retki
Me oltiin Helsinki-kierroksella. Siellä oli kivaa kun me saatiin nähdä uusia paikkoja Helsingissä. Simo-ope esitteli paikat. Paikat olivat Kiasma, Oopperatalo, Eduskuntatalo, Senaatintorilla sijaitseva Tuomiokirkko, Töölön kisahalli. Me nähtiin Kekkosen patsas, Paavo Nurmen patsas ja Aleksanterin patsas ja muita kirkkoja. Parasta oli Kekkosen patsas ja kaikki patsaat.

                                                                                                                                   Yassine Ramid 3D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.