torstai 17. syyskuuta 2020

Hietakumpulaisten harrastuksia osa 1

Viime viikolla vietettiin harrastusviikkoa. 6B -luokan oppilaat esittelevät omia harrastuksiaan. Toivottavasti sinäkin löydät vapaa-aikana tekemistä, joka tuottaa sinulle iloa ja hyvää mieltä.   

Hiphop -tanssi 

Hiphop on laji, jota monet ihmiset harrastavat ja rakastavat. Hiphopissa ihminen voi ilmaista itseään, koska siinä pitää liikkua ja riehua. Hiphop on aika vaikeaa ja jotenkin helppoa, mutta siinä tarvitsee harjoitusta. Hiphop on monilukuinen laji, siinä ei vain tanssita, siinä myös tehdään temppuja esim. käsilläseisonta, kärrynpyörä ja voltteja. 

                      

Afrikkalainen tanssi

 

Afrikkalaista tanssia kutsuaan afro -tanssiksi. Afro -tanssi on yksi hauskimmista tansseista ja se on aika helppoa. Jos osaat tanssia PiloloShakushaku ja Row di boat, osaat tanssia afro -tanssia. Afro -tanssi ei ole kovin vaikeaa ja ei se ole kovin helppoa. Se on siltä väliltä. 


Näillä kengillä tanssitaan.Jalkapallo

 

Jalkapallo on pallolaji, jossa käytetään jalkoja pallon liikuttamiseen. Käsiä saa käyttää ainoastaan maalivahti sekä pelaajat, jotka heittävät sivurajaheittoja. Päätäkin saa käyttää esimerkiksi puskemiseen. 

  Tässä pallolajissa pyritään saamaan enemmän maaleja kuin vastustaja. Kentällä saa olla kahdeksan pelaajaa yhteensä 16 (oma puoli + vastustajan puoli), riippuu kuitenkin iästä esimerkiksi pelaajia voi olla viisi tai jopa 11. Jalkapallossa ei saa repiä, töniä eikä haukkua muita. Pelaamiseen tarvitsee myös välineitä eli mm. pallon, jalkapallokengät, säärisuojat sekä pelivaatteet. 

 

Puolustaja 

Puolustaja on kentän alin pelaaja (jos maalivahtia ei lasketa), joka puolustaa maalia, syöttää tai kuljettaa palloa eteenpäin. Puolustajat tukevat joukkuetta ja he ovat hyvin tärkeä osa peliä. Puolustajan määrä riippuu joukkueen kokoonpanosta. 


 Keskikenttä  

Keskikentän tehtävä on käytännössä rakentaa peli. Keskikenttä pelaajan rooli on suuri sillä yleensä maalit tulevat siitä, kun keskikenttäpelaaja levittää pelin laitaan. 

 Keskikenttäpelaajan on osattava kääntyä, sillä jos pallo tulee vasemmasta laidasta keskikenttäpelaajan pitää kääntyä ja silloin oikea puoli kentästä on yleensä ihan tyhjä, eli painoton. Silloin keskikenttäpelaajalla on vapaus valita kuljettaako itse vai syöttääkö. Paras vaihtoehto olisi kuitenkin kuljettaa pieni matka itse ja syöttää sitten juoksupallo joukkuetoverille tai laukoa jos kukaan ei ole “blokkaamassa”. 

 

  Laitahyökkääjä 

Laitahyökkääjä on pelaaja, jonka suurin ase on ketteryys, nopeus ja yllättävyys. Laitahyökkääjä levittää pelin laidalle ja viihtyy sivurajan tuntumassa. Kun laitahyökkääjä saa pallon kentän laidalle, hän yleensä lähtee täyttä vauhtia laitaa pitkin kuljettamaan palloa ja keskittää tai leikkaa keskelle. Yksi vastaan yksi tilanteet ovat tuttuja laitapelaajille, siinä pallollinen pelaaja (tässä tapauksessa laitapelaaja) koittaa päästä toisesta pelaajasta ohi harhauttamalla. Siinä tarvitaan ketteryyttä ja yllättävyyttä, pelaaja tulee suhteellisen kovalla, mutta ei täydellä vauhdilla vastustajaa päin ja pieni yllättävä ketterä harhautus, ja taas täyttä vauhtia eteenpäin. 

 

Hyökkääjä 

 Hyökkääjä on joukkueen ylin pelaaja, joka yrittää tehdä maaleja ja hakea paikkaa, jotta joukkue pääsee vastustajan puolustus alueelle ja tekemään maalia. Hyökkääjä voi myös tulla alaspäin auttamaan joukkuetta mutta, pysyy yleensä ylhäällä paitsion rajalla (eli vastustajan joukkueen alimman pelaajan muodostaman linjan omalla puolella).  

 

Miksi juuri sinun pitäisi aloittaa jalkapalloharrastus? 

  Jalkapallo on siis joukkuelaji, joten löydät varmasti uusia kavereita. Jalkapallo on suunnattu kaikille kiinnostuneille sekä kaiken tasoisille. Jalkapalloharrastuksen hinta vaihtelee eri joukkueissa yleensä 70e + välineet yms. Urheilemisesta saa myös hyvän fiiliksen, joten on parempi olla urheilutreeneissä kavereitten kanssa, kuin kotona istumassa puhelin kädessä. Pystyt ylläpitämään/kehittämään kuntoasi sekä hallitsemaan kehoasi paremmin. 

 


Pallon pomputtelua molemmilla jaloilla. Pallon syöttelyä. 


Editointi


Editointi on videoiden muokkaamista. Se on myös kuvien muokkaamista. Editoinnissa tarvitsee mielikuvitusta. Editointia voi tehdä kotona.  Editointia tehdään tietokoneellaYleensä editointiohjelma maksaa suunnilleen 50-100 euroa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.