torstai 17. syyskuuta 2020

Hietakumpulaisten harrastuksia osa 2

 Maalaaminen

Mitä maalaaminen on? 

Maalaaminen on yksi kuvataiteen pääalueista. Ihmiskunta on maalannut kuvia jo ennen kirjoitusta. Maalaus on kaksiulotteinen esitys, joka keskittyy pintoihin ja on piirustusta laveampi. Maalaukset ovat myös tavallisesti värillisiä. Taidemaalarit ovat maalaustaiteen harjoittajia. Maalaus opettaa luovuutta ja ilmaisua. Se voi olla rauhoittava harrastus, joka antaa tilaisuuden ilmaista tunteita ja ajatuksia. 
Missä maalaamista voi harrastaa? 

Maalaamista voi harrastaa oikeastaan missä vaan. 

Toiset ihmiset tykkäävät maalata kotona, kun taas jotkut käydä taidetunneilla/kursseilla. Ulkona saa maalattua hienoja maisemakuvia ja sisällä pystyy maalaamaan esimerkiksi kodin tavaroita ja huoneita. 
Koska maalaamista voi tehdä? 

Jos käyt maalamassa muualla kuten kursseilla tai kerhoissa sinulla on varmasti ajat, jolloin menet maalaamaan, mutta jos taas et käy missään vaan maalaat kotona tai silloin sinulla ei ole erikseen aikataulua vaan voit maalata milloin vain.  
Paljonko se maksaa? 

Maalaaminen on puoliksi ilmaista, mutta jos käyt kursseilla ne varmasti maksavat jotain. Maalaamistarvikkeetkin maksavat, mutta hinta riippuu paljon tuotteen laadusta. Maalaamistarvikkeiden hinta heittelee 1-100 euron välillä. Tottakai on olemassa kalliimpiakin tuotteita mutta tuo on yleisin hinta haarukka. 


 

 LÄHTEET: 

•Wikipedia 


Koodaus 

  

Koodaus on tietokoneelle ohjeiden antamista. Koodaus keksittiin vuonna 1964, ensimmäinen kieli oli nimeltä BASIC. Seuraavina keksittiin kielet Assembly ja C. Nykyään on koodaus helpompaa ja nopeampaa kuin ennen, kun on keksitty apuohjelmia, esimerkiksi KITE, joka auttaa koodaamisessa ja uusia koodauskieliä, esimerkiksi C#, Python, C++, Java ja täysin aloittaville Scratch ja Blueprints. 

  

Koodaus on täysin ilmaista, ellet osta maksullisia lisäyksiä. Voit koodata kotona omalla tietokoneellasi. Itse koodaan kielellä C#, joka on nykyään yleisin pelinkoodauskieli. Jos haluat oppia koodaamaan, ensin kannattaa valita koodauskieli. Jos haluat koodata pelejä tai sovelluksia, kannattaa valita kieli, jossa on hyvä suorituskyky, esimerkiksi C# Java tai C++. Jos haluat koodata nettisivuja, kannattaa valita JavaScript, HTML, CSS tai Python, koska ne ovat tarkoitettu nettisivuille. 

Kun aloitat koodaamisen, kannattaa ensin katsoa tutoriaali valitsemastasi kielestä.  

Tuossa on esimerkkinä C# - koodi, joka pyytää käyttäjän nimeä ja sen jälkeen hänen ikäänsä. 


 Ratsastus 

 

Mitä Ratsastus on? 

Ratsastus on harrastus, jota monet nuoret harrastavat. Ratsastuksessa ohjaat ja annat käskyjä hevoselle hevosen selässä. Hevosta myös hoidetaan, harjataan ja valmistellaan melkein joka tallilla. Eli ratsastus on hevoselle käskyjen antamista ja niiden kanssa totuttelua. 

 

Missä sitä voi harrastaa? 

Helsinki/Espoo: Leppävaaran ratsastuskoulu, Viikin ponikoulu, Ratsastuskeskus Viikki, Tuomarilan-kylän ratsastuskoulu, Tolkin-kylän ratsastuskoulu, Keskustallin ratsastuskoulu, Husön ratsastuskeskus ja Tapiolan ratsastuskoulu.  

 

Milloin voi aloittaa ratsastuksen? 

Ratsastuksen voi aloittaa milloin haluaa, kunhan intoa riittää. Siinä on kuitenkin paljon haastavia ääniä, liikeitä ja hoitotoimenpiteitä. Sen voi aloittaa: Talvella, keväällä, kesällä ja syksyllä.  

 

Kuinka paljon ratsastus maksaa? 

Ratsastus maksaa noin 2 000 euroa.  

  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä terveisiä kirjoituksista. Kaikkiin pyritään vastaamaan, mutta vain asialliset julkaistaan.